Route

 

Ons huis vindt u op ongeveer 850 km van Breda.

 

Vanuit Breda, via Lille, Parijs, Orleans, Vierzon, Limoges. Afslag 28 Perigueux/Angouleme (Limoges-Nord). Vervolgens richting Perigueux. In Chalus de N21 richting Perigueux tot voorbij het dorpje Firbeix

Daarna rechtsaf richting Mialet. In Mialet richting St Saud/Nontron. In St. Saud richting Abjat. Ongeveer 3 km. buiten St. Saud rechts richting Abjat is de D96. Aan deze weg ligt ons huis (parallelweg). De rotonde van Camping Le Verdoyer oprijden en meteen de 1e afslag nemen. Het achterste huis met de lichtblauwe luiken is Le Poirier.

 

Het wordt aanbevolen Lille en Parijs buiten de spits te passeren. Voor Parijs is tussen 10.30 uur en 15.00 de beste tijd. In Parijs de borden "Bordeaux" volgen en omgekeerd de borden "Lille". In de navigatie typt u Champs Romain in en dan de D96 intoetsen en dan komt u goed uit.

 

Omgeving

Camping Le Verdoyer ligt op 200 meter van ons huis.

Te midden van groene bossen en meertjes met klaterende watervallen. De Perigord Vert is het groene gedeelte van de Dordogne met zijn vele kleine en grote dorpen en steden

 

Het hele jaar een plek waar sportliefhebbers (fietsen, paardrijden, golfen,  rotswandklimmen en kanovaren,  etc.), wandelaars en vissers terecht kunnen, maar waar ook met kinderen vele activiteiten te doen zijn.

Onze huurders kunnen in het seizoen van medio april tot medio oktober (gratis) gebruik maken van de vele faciliteiten van deze viersterren camping. Zo kan gezwommen worden in een van de drie verwarmde zwembaden (peuter-, kleuter- en 25 meterbad) met glijgoot. Oud en jong treft elkaar hier en ook rond de visgelegenheden (zonder visvergunning). Verder is er een tennisbaan en is er een animatieteam, waar ouders hun kinderen kunnen afleveren.

Er is een  winkel en niet te vergeten een uitstekend restaurant, waar genoten kan worden van o.a. de lokale gerechten. Op de binnenplaats van het kasteel is een terras met bar en snackbar en op de woensdagavonden is er vaak muziek.

Voor een totaal overzicht van de faciliteiten en activiteiten van de camping: zie de site van de camping  www.verdoyer.fr

 

De omgeving is niet alleen voor mensen die de camping en zijn voorzieningen willen gebruiken. Wandelaars zullen genieten van de omgeving, maar ook vissers komen goed aan hun trekken.

Champs Romain ligt tussen de grote steden Limoges en Perigeux, beiden op circa 50 km. afstand.

Maar er is nog veel meer te zien: dorpjes als Brantome, St. Jean de Cole, Nontron zijn zeer de moeite waard